Uusi! Kympin Nainen Estejuoksu

Lisäinfoa reitistä

Tapahtuman uusi reittivalinta, Kympin Naisen Estejuoksu!

Lähtö:

Yhteislähtö tapahtuu jäähallilta kello 13:45 & 13:50. Estejuoksuun osallistujat jaetaan kahteen lähtöryhmään, valitset oman lähtöryhmäsi ilmoittautuessasi. Osallistumismaksu on sama kuin perinteisille reiteille, hinnat näet kohdasta 'Osallistumismaksut'.

Reitti ja esteet:

Reitin varrella on seitsemän eri estettä ja reitin pituus on noin 4km

Kartta estejuoksu2017

Ensimmäinen este: ”Run Thru” eli jenkkifudispelaajien ohi juoksu. Reitti jatkuu Topinkujan vierustaa yli Sumulaaksonkadun Kävelyteitä pitkin Sumulaakson hiekkakentälle jossa on toinen este eli ”Indians run”: autonrenkaiden ylitys. Matka jatkuu kävelytietä pitkin Kauppalankadulle, Poliisiaseman suuntaan. ABC Salen jälkeen on Kouvolan Veden toimisto, jonka pihalle tulee kolmas este; ”Vankkurien ylitys” eli romuautojen ylitys. Autojen ylitykseltä jatketaan Kauppalankatua pitkin Poliisiaseman ohi ja kohti hyppyrimäen portaisiin. Portaat noustaan ylös ja laskeudutaan metsäreittiä pitkin takaisin Vuorikadulle jossa este numero neljä: ”Ryömivä päällikkö” jossa edetään ryömien läpi putkien - Putket ovat kuusi metriä pitkät ja halkaisijaltaan 64cm.Tästä jatketaan Palomäenkadulle ja Sumulaakson kadun jälkeen käännytään takaisin Urheilupuistoon, josta löytyy este numero viisi: ”Seisova vesi” joka on nimen mukaisesti vesieste. Vesiesteen jälkeen kierretään ”Kenkäkukkula” rinteen puolivälissä juosten.

Jatketaan matkaa Palomäenkadun kautta Urheilupuiston koulun pihaan josta matka jatkuu koulumiljöön jälkeen Keskuskentälle. Este numero 6: ”Tiedustelu”, joka on verkkoeste ja joka alitetaan ryömimällä. Kentältä jatketaan katsomon raput ensin ylös ja alas ja tunnelin kautta lähtöalueelle, jossa on seitsemäs ja kierroksen viimeinen este: ”Hyökkäys aamunkoitossa” eli heinäpaalien ylitys.

Reitti on melko rankka, joten jos et ole huippukuntoinen, ei ole häpeäksi, vaikka kävelet reitillä. Juoskaa ja hölkätkää, tyyli on vapaa. Esteet eivät ole vaikeita tai rankkoja, ne on suunniteltu turvallisuutta silmällä pitäen. Jos kuitenkin joku este osoittautuu liian vaikeaksi tai siellä sattuu turvallisuutta vaarantavia läheltä piti tilanteita, este suljetaan ja kilpailijat ohjataan kiertoreittiä pitkin esteen ohi. Kaikki esteet ovat vapaaehtoisia, aina voi esteen kiertää.

Maaliin tulo:

Maalisuoran alussa jokainen voi miettiä jatkaako toiselle kierrokselle vai meneekö maaliin jo ensimmäisen kierroksen jälkeen. Maalisuora on jaettu kahteen kaistaan joista oikeanpuoleinen menee toiselle kierrokselle ja vasemmanpuoleinen maaliin. Toisella kierroksella ylitetään samat esteet kuin ensimmäisellä – Tarkoituksena vain tarjota rankempaa suoritusta halukkaille!

Perussäännöt:

Muutamia perussääntöjä reitin varrella on, jotta säilytämme turvallisuuden reitin varrella.

  • Esteen kolme kohdassa: Älä astu lasien etteivät ne hajoa. Lasit suojataan kontaktimuovilla, mutta voivat silti pettää. Älä tuhoa autoja sillä niiden rikkoituessa este joudutaan sulkemaan. Huomioi myös, märkänä autojen pinnat voivat olla liukkaat, olethan varovainen!

  • Juoksureitti on melko kapea. Pitäkää vasemmalla pieni ohituskaista vapaana, jotta nopeimmat voivat ohittaa. Oikeanpuolinen liikenne siis! Näin itsekin voit halutessasi ohitella.

  • Vesistön ylityksessä vettä on noin 2m suurimman osan matkasta. Veteen hyppääminen ehdottomasti kiellettyä!

Auttakaa toisianne, tsempatkaa ja kannustakaa!


© 2017 | Kympin Nainen